Ook in Utrecht West kun je door corona niet meer uit eten of een lekker drankje doen. Gelukkig zijn ondernemers uit de wijk inventief en hebben ze allerlei slimme oplossingen bedacht: van online bestellen tot koffie to go. We maakten een lijstje met leuke tips, zodat jij deze lokale ondernemers kunt blijven steunen.

Het zijn lastige tijden voor horeca-ondernemers in Nederland en dus ook in Utrecht West. Door het coronavirus moesten ze hun deuren sluiten voor publiek. Maar ondernemers zijn niet voor niets ondernemers.

Plan B

Veel lokale horeca kwam met een plan B, zoals Bagel & Beans aan het Haroekoeplein. Harry: “Via Thuisbezorgd kun je nog steeds bij ons terecht en we doen nu ook aan contactloos afhalen. We zijn nu open van 11:00-16:00 uur.”

Medewerkers van het filiaal aan het Haroekoeplein hebben aangeboden om mensen die geen boodschappen kunnen of durven doen te helpen. Meer daarover lees je op hun Instagram– of Facebookpagina. Harry’s boodschap aan Utrecht West: “Let een beetje op elkaar en hou je aan de voorschriften voor een bakkie veiligheid.”

Ook Café Lombok moest even schakelen. Daar kun je sinds kort afhalen en eten laten bezorgen. Vrijdag hebben wij daar als WestSideStories-oprichters nog dankbaar gebruik van gemaakt. Heerlijk was het!

Andere restaurants of cafés waar je nog terecht kunt

Koffie & Ik: open van 9.00-14.00 uur voor koffie to go en zoetigheden

Zomers: open vanaf 14.00 uur voor het afhalen van ijsjes

Bij Bram: online bestellen (doe dat wel op tijd) en ophalen/laten bezorgen

Kantien: online bestellen tot 15.00 uur en ophalen/laten bezorgen

Smoesjes: online bestellen en afhalen/laten bezorgen

Bastacosi: online bestellen en afhalen/laten bezorgen tussen 17.00-21.00 uur

Mr Black and the White Ox: Online bestellen en afhalen tussen 17:00 en 20.30 uur.

-Punk Pizza: Bestelling appen + bezorgen van donderdag t/m zondag van 17:00-21.00 uur. Van elke verkochte pizza donderen ze een euro aan Ekko en Tivilo Vredenburg.

Landhuis in de Stad: Landhuis steunpakket met producten van de kaart, waaronder koffie, brood, flesje sap en wijn, kaasje, worstje, biertjes en huisgemaakte soep. Ophalen: vrijdag 27 maart. Je kunt ook een cadeaubon kopen.

Van Planten kun je helpen door nu een cadeaubon te kopen die je later gebruikt als ze weer open zijn.

EDIT:
Wist je dat je bij molen De Ster ook cadeaukaarten kunt kopen? Hiervoor kun je straks als de molen weer open gaat een heerlijk ontbijtje of lunch afhalen. Een concert of borrel kan natuurlijk ook. Het bedrag bepaal je zelf. Kijk op de website voor meer informatie.

Laten we onze lokale ondernemers allemaal steunen!

Geef tips door

Weet je van een horeca-ondernemer in Utrecht West die ook nog mogelijkheden biedt, stuur een mailtje naar [email protected]. Dan vullen we de lijst aan.