Plan Einstein

In het asielzoekerscentrum aan de Joseph Haydnlaan kunnen bewoners sinds kort samen met buurtgenoten cursussen volgen. Later dit jaar komen er ook jongeren in het complex wonen. Doel: meer interactie met de buurt. 

Het concept komt uit Overvecht waar eerder ‘Plan Einstein’ werd gelanceerd. In het tijdelijke asielzoekerscentrum woonden asielzoekers samen met jongeren en ondernamen ze gezamenlijk allerlei activiteiten. Ook werden cursussen georganiseerd: Engels en ondernemen. De cursussen hadden tot doel om de asielzoekers voor te bereiden op een plek in de Nederlandse samenleving/dan wel op hun terugkeer naar het land van herkomst. De cursussen werden ook opengesteld voor buurtbewoners en hier maakten ze goed gebruik van. Zo ontstond er een leuke interactie tussen de bewoners van het AZC en de buurt.

Eerste cursussen

Het AZC in Overvecht is inmiddels weer gesloten en het idee is om hetzelfde concept neer te zetten in het AZC op de Joseph Haydnlaan. De eerste stap hierin zijn de cursussen, die deze maand van start zijn gegaan.

Wethouder Maarten van Ooijen nam een kijkje:

Ontmoetingsruimtes

Later dit jaar komen ook jongeren op het complex wonen en richt het AZC ontmoetingsruimtes in. Op die manier moet nog meer interactie met de buurt tot stand gaan komen.

Meer informatie vind je op Plan-Einstein.nl

Auteur: Kim Nelissen