28 januari was het zover: toen ging deze site officieel live! Dat vierden we samen met wijkwethouder Lot van Hooijdonk, leden van wijkbureau West, raadsleden, onze redactie, een paar geïnterviewden én reporters van buurtkrant de Buurtblinker. 

De lancering van WestSideStories vond plaats in Landhuis in de stad. Die locatie kozen we niet voor niets, want op het terras van deze mooie plek in Oog in Al ontstond het idee voor onze website. Oprichters Thomas Duiker en Kim Nelissen zaten daar begin 2018 toen ze een man ontmoetten die al 40 jaar in de wijk woont. Hij had prachtige verhalen te vertellen. Wat als andere wijkbewoners die verhalen nou ook zouden kunnen horen? WestSideStories was geboren. We wilden de livegang dus graag op deze voor ons bijzondere plek vieren.

Wauw

Nadat Lot van Hooijdonk het rode lint van het scherm verwijderde, gaf Thomas een korte rondleiding door de site. We lieten de nieuwsrubriek zien en ons eerste video-interview met kunstenares Sandra Westgeest. En we legden uit hoe de interactieve kaart werkt. Veel enthousiaste reacties (‘wauwww’ klonk door de zaal), vooral op de kaart. Dat is voor ons dan ook echt het pronkstuk van de site:-)

Buurtblinker

Reporters Amal en Nisrine van Buurkrant de Buurtblinker  vroegen ons na de presentatie de hemd van het lijf. En dat deden ze goed! We zijn benieuwd naar het interview dat in de volgende Buurtblinker verschijnt. En wij gaan natuurlijk ook een mooie reportage schieten over de redactie van deze leuke buurtkrant. Mooi om op deze manier samen te werken.

We wensen iedereen veel plezier met onze site!