Sinds begin juli zijn we een restaurant rijker in Utrecht West. Toen opende veganistisch restaurant Van Planten. 

Marianne Thieme van de Partij van de Dieren opende het restaurant 2 juli officieel.

Chefkok Margherita vertelt: ‘Ik doe al boodschappen in Lombok sinds 1999 en volg de veranderingen. Deze buurt is net zoals onze keuken multicultureel en zit vol met jonge mensen. De winkeltjes bezoeken vind ik geweldig. We vinden ook steeds vaker biologische producten, zoals die van Persepolis en Morty’s met wie we gaan samenwerken. Toen we zagen dat het pand aan de Surinamestraat te huur stond, wisten we meteen dat dit een perfecte locatie was.

Geschikt voor iedereen

Ik opende het eerste veganistisch café van Utrecht in 2004. Vegan is een keuken die voor elk dieet, ethische oriëntatie of religie geschikt is. Het is duurzaam, tenminste als het niet gericht is op fast food. Het is gezond en heerlijk.

Menu van over de hele wereld

Ons menu is klein maar wisselt elke maand. Het is gebaseerd op recepten van over de hele wereld. We geloven erin dat een uitwisseling van culturen in de keuken ons dichter bij elkaar brengt, net zoals in het echte leven. We vinden het dan ook leuk om onze kennis te delen en te leren van andere keukenstijlen. Reizen is niet voor iedereen makkelijk, maar eten kan je ver weg brengen zonder veel moeite.

Droom

Onze droom is simpel, maar ook weer niet: we willen een knusse plek zijn waar mensen met veel plezier werken, waar we goed eten serveren en waar we een kleine bijdrage kunnen leveren aan het behouden van al het leven en het milieu. Bijvoorbeeld door het vermijden van plastic.

Het restaurant begint goed te lopen: het wordt steeds drukker en de klanten zijn erg tevreden. We blijven ons best doen om onze doelen te halen.’

Openingstijden

Van Planten is open van dinsdag tot en met vrijdag van 17.00 tot 22.00 uur en op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 22.30.