Op zaterdag 25 mei van 10.00-15.00 uur kun je weer lekker struinen over de grote Schepenbuurt Rommelmarkt. Bewoners verkopen in meer dan 100 kramen hun oude spullen. 

De rommelmarkt vindt plaats in 9 straten op en rondom het Aakplein. Voor de kinderen is er een gratis springkussen. Dit jaar is er ook een buurtgenootje dat suikerspinnen verkoopt. Ook verkopen sommige bewoners vanuit hun tuin etenswaren zoals cakejes, smoothies, saté of poffertjes.

Vijfde keer

Het is ondertussen de vijfde keer dat buurtbewoners deze markt organiseren. Astrid Sikken is een van de organisatoren: ‘De markt wordt nu voor de vijfde keer georganiseerd. De eerste 2 edities werden door een buurtgenoot georganiseerd, hierna besloot hij ermee te stoppen. Op onze Facebookgroep De Schepenbuurtjes zeiden mensen het jammer te vinden als de rommelmarkt niet zou doorgaan. Dus bood ik aan om de organisatie op me te nemen, samen met enkele andere buurtbewoners.

Onderling contact

De rommelmarkt wordt elk jaar wat groter en we merken dat er ook interesse is van mensen buiten de buurt om deel te nemen. Omdat iedereen gratis mag staan en we niet met opgeven/reserveren werken, heb ik geen precieze aantalen qua verkopers. Ik gok op zo’n 100-150 kraampjes. Aangezien er voldoende ruimte is, doen we daar niet moeilijk over, maar de focus blijft op de buurtbewoners liggen. De rommelmarkt is voor en door de bewoners; er hangt altijd een ongedwongen en gezellige sfeer en het draagt bij aan het onderlinge contact in de wijk. Er worden spulletjes verkocht op het Aakplein (in het hart van de wijk), maar de meeste bewoners verkopen voor hun huis. Mensen slenteren dus de hele buurt door en kletsen met elkaar bij.

Toekomst

Ik ben zelf een rommelmarktliefhebber en ben een groot voorstander van hergebruik waar mogelijk. Zolang er animo vanuit de buurt is, blijf ik graag de rommelmarkt de komende jaren nog organiseren.

De rommelmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht.