BijBram

Sinds 5 weken zit er een nieuw restaurant in onze wijk: ‘Bij Bram’. We waren nieuwsgierig en gingen 14 februari een hapje eten bij onze nieuwe buurtgenoten.

Eigenaar Bram is geen onbekende in de wijk. Eerder werkte hij bij café Lombok aan de Vleutenseweg, later werd hij bedrijfsleider bij Italiaans restaurant Cucina Chanti aan het H.J. Schimmelplein. De eigenaresse sloot dat laatste restaurant eind 2018 en zette het pand te koop. Bram doopte de zaak om tot ‘Bij Bram’ en runt deze nu samen met zijn zus Eva.

Buurtfunctie

“Met het restaurant willen we echt een buurtfunctie vervullen,” vertelt Eva. “Gewoon een soort eetcafé waar je als buurtbewoner regelmatig een hapje komt eten.” En die missie is geslaagd, want als wij er donderdag einde middag binnenvallen, vult het restaurant zich al snel. Bram en Eva hebben er duidelijk plezier in. Iedereen krijgt een warm welkom en het voelt een beetje als een huiskamer. Het uitzicht op het Schimmelplein is vooral in de avond erg mooi, dus we zijn blij met ons plekje bij het raam.

Het restaurant is knus ingericht.

Heerlijk malse kip en kruidige Indiase dahl

De menu-kaart is simpel met een keuze uit 4 hoofdgerechten en 4 nagerechten. Daarnaast kun je nog kiezen uit allerlei tapashapjes, zoals garnalenkroketten, pannenkoekjes met pekingeend, saté en springrolls. En natuurlijk is er een kindermenu. Als hapje vooraf krijgen we falafel met tahin. Thomas, een echte vleeseter, merkt terecht op dat je met dit eten geen vlees nodig hebt. Als hoofdgerecht kies ik voor vegetarische dahl (een Indiaas gerecht gemaakt van linzen) en Thomas voor een halve kip.

Krokante falafel.

En het is genieten geblazen. Je hoeft maar naar de kip te kijken en hij valt uit elkaar van malsheid. Hij heeft dan ook uren gegaard in de oven vertelt Eva. De dahl is lekker kruidig en licht pittig. Als toetje nemen we cheesecake (met een heerlijk gekaramelliseerd laagje bovenop) en ouderwetse dame blanche. We kunnen niets anders zeggen: we zijn fan! Hier gaan we zeker vaker eten.

Pittige dahl met frisse yoghurt. Perfecte combi.

Wisselende menu-kaart

We zijn benieuwd wat er de volgende keer op de kaart staat. ‘Bij Bram’ gaat de menukaart namelijk regelmatig aanpassen. Eva: “Veel mensen komen hier een paar keer per maand borrelen of dineren en dan is het leuk als de kaart af en toe wisselt. Maar omdat we net open zijn, laten we de kaart voorlopig nog even zoals hij nu is.”

Openingstijden

Nieuwsgierig geworden naar ‘Bij Bram’? Je vindt het restaurant aan het H.J. Schimmelplein 1. Het is open van dinsdag tot en met zondag van 15.00 uur tot 23.00 uur. Meer info vind je op hun site bij-bram.nl.

Tekst: Kim Nelissen 
Beeld: Thomas Duiker en Kim Nelissen