Twee weken zijn Michiel Meulemans en zijn team ermee bezig geweest; De Slapende Mars, de nieuwste muurschildering van Utrechtse kunstenaars De Strakke Hand is vanaf deze week te bewonderen op het Westplein. Dit is het tweede werk, in de serie met het thema Caravaggio. Het eerste, De Luitspeler vind je in Kanaleneiland.
Strakke Hand Westplein 03
Het schilderij van Hendrick ter Brugghen uit 1629 komt uit de collectie van het Centraal Museum. Michiel: “Dit hebben we eerst gedigitaliseerd naar een lijntekening die wij vervolgens projecteren op de muur. Op deze manier kunnen wij een oppervlak van zulke afmetingen goed uitmeten. Daarna begint het echte werk.” De speciale verf wordt op de muur gemengd en mede door de coating die er straks nog op komt, blijft het werk in principe eeuwig houdbaar. “Mijn dochtertje is nu 6 weken en hopelijk kan zij over 10 jaar nog zien wat wij hier gemaakt hebben”.
Strakke Hand Westplein 02
“Mooi om te zien hoe trots bewoners zijn als hun woning beschilderd wordt.”
Mensen zijn altijd heel trots als hun woning of wijk zo versierd wordt. “De bewoner van dit pand heeft zelfs een sleutel laten bijmaken zodat we hun huis in konden als dat nodig was.”
Momenteel zijn Michiel en de andere kunstenaars bezig met de locatie voor het derde werk in deze serie. Die zal straks te zien zijn in Overvecht.