Happietaria in Molen de SterVan 30 januari tot en met 9 maart kon je in Molen de Ster eten in het pop-up restaurant Happietaria. De opbrengst ging volledig naar het goede doel. De vrijwilligers haalden een recordbedrag binnen: maar liefst €58.830,43.  

Het bedrag gaat naar een project voor voedselzekerheid voor mensen in Zuid Sudan – een project van ZOA.  Maar liefst 2348 gasten kwamen eten in het pop-restaurant Happietaria.

Nooit verwacht

Rianne Hop, Manager PR: “We konden het echt niet geloven. Onze verwachtingen waren dat we rond de €45.000,- op zouden halen. We hadden nooit verwacht dat dit ruim €10.000,- meer zou zijn. Het bedrag is bekend gemaakt via een filmpje en hier werd het bedrag per cijfer, van rechts naar links, bekend gemaakt. Iedereen dacht dat het laatste cijfer een vier zou zijn, maar toen daar een vijf verscheen, was er een moment van intense vreugde.”

Vele vrijwilligers

“We hebben tijdens de draaiperiode hulp gehad van 32 commissieleden en in totaal 150 vrijwilligers die een avond hebben geholpen in de keuken of de bediening. Op een drukke avond was het meestal wel hard werken. heb veel mensen die hebben meegewerkt nog nooit zo blij gezien toen het bedrag bekend werd. Daarna hebben we dit ook goed gevierd door nog even na te feesten in de stad.”